Bilsportarvet är med Classic motor event på spitan i Ödåkra

Bilsportarvet kommer att vara på plats den 28 juli i Ödåkra i samband med Classic Motor Event för att där tillsammans med den klassiska bilträffen som nu flyttat från Sofiero. Jag tror att det här kommer att vara ett bra forum för att berätta om vår verksamhet som funnits i 13 år men som alla inte vet vi är och vad vi gör, säger Bilsportarvets nye ordförande Janne Tromark. Vi har ett stort behov av att berätta om vad vi gör och även berätta var vi finns.

Bilsportarvet kom till 2006 då dåvarande Förbundsdirektören för Svenska Bilsportförbundet (SBF) Gunnar Elmgren och ordföranden i förbundet KåGe Schildt skapade Bilsportarvet. Gunnar Elmgren, som själv var mycket intresserad av bilhistoria och även tävlingshistoria tyckte att förbundet skulle skapa ett arkiv för bevarandet av svensk bilsporthistoria. År 2016 skaffades en lokal i Ljungbyhed där arkivet finns idag. Vi har i våra samlingar ca 25-30.000 bilder, tidningar, pokaler, filmer, tävlingsprogram, böcker samt mycket övrigt som har med sporten att göra. Bilsportarvet består av en liten grupp människor med stor passion för motorsport och som idéelt arbetar Med att bygga upp historien. Vårt material består till största del av material som skänkts till oss av äldre utövare eller familjer där manrensat upp efter någon som gått bort eller där intresse att bevara gammalt motorsportmaterial inte längre finns.

Vi får ofta frågan om det går att besöka oss, och visst går det bra. Man ringer då bara till någon av oss så bestämmer vi en tid för ett besök. Vi ser fram emot att delta i Ödåkra som har alla möjligheter att bli en bra och spännande mötesplats för motorentusiaster.

Vår adress 

Brunstorp i Helsingborg AB
​Troedsgatan 3

25441 Helsingborg

Navigation på Google Maps

Har du några frågor?

E-post: torkel@brunstorp.com

Telefon: +46 (0) 733 426653

Org.nr.: 556623-6807

Partners

Se alla våra fantastiska
​partners här »